Biografie

Muziek maken is iets wat Tim al zijn hele leven doet. Als kind had hij in zijn muzikale familie altijd al de beschikking over veel verschillende muziek instrumenten. Zijn eigen instrument bleek toch wel Keyboard te zijn, wat nu vooral Piano en Hammond is geworden. Van jongs af aan heeft hij van John, zijn vader, ook altijd Gitaar les gehad.

Tijdens de middelbare school kwam Tim voor het eerst in verschillende bands terecht. Via stichting SLIM kwam hij in de band Salvador, met wie hij zijn eerste optredens met eigen materiaal deed. Naast deze Metal band speelden Tim en John ook nog in allround coverband City Light en zaten zij in de begeleidings band van het pop-rock koor
So What!?

Na de middelbare school heeft Tim de studie Pop en Media gedaan in Leeuwarden. In die tijd kreeg hij via Chicago Mike Beck de mogelijkheid om met zijn eigen werk pop-rock band Backyard een aantal optredens in Amerika te doen. Daar kwam hij zijn tweede passie tegen: reizen.

Gelukkig is muziek maken en reizen goed te combineren. In 2009 kwam de mogelijkheid om een Europa tour te doen met Chicago Mike, en daarna nog een Amerika tour! Vanaf dat moment wilde hij zeker niets liever doen. Bands of artiesten die op zoek zijn naar een toetsenist zijn bij Tim op het juiste adres. Zowel voor eigen werk als covers.

Onder anderen ervaring met de volgende Bands / Artiesten :

- Andy Frasco and the UN(usa)
- Backyard
- Bona Fide Genius
- Brothers of Beverage
- Chicago Mike (usa)
- John Ouburg and Friends
- Kristin Shey (de)
- Rens Ouburg
- Salvador
- Tim Ouburg Solo
- Pop Rock koor So What!?
- SugarSweet